top of page

YOGA & PILATES

YOGA


Yoga er en flere tusind år gammel indisk tradition, hvor der via fysiske øvelser, åndedrætsteknikker og meditation, bringes energi og næring til krop og sind.

Yoga betyder ’at forene’. I yoga ser vi på helheden mellem de fysiske, såvel som de ikke-fysiske aspekter af mennesket. Yoga handler om bedre balance og harmoni, og om at være til stede i dét, man gør lige nu. Yoga handler om at være opmærksom i selve processen, mere end det handler om målet i sig selv.

Yogaen er kendt for sin forebyggende og helbredende virkning. Yoga renser vores organer, fremmer vores energibaner og hjælper os til at slappe af. Du får større kropsbevidsthed og en større indre ro.

 

Vejrtrækning

Åndedrættet er en forudsætning for liv. Åndedrættets ”kvalitet” er afgørende for det fysiske og psykiske velvære. Et dybt og rytmisk åndedræt fjerner uhensigtsmæssige spændinger, skaber ro og balance. Fokus på åndedrættet er helt essentielt i undervisningen. Overfladisk og forkert vejrtrækning frarøver din krop ilt og energi, hvilket får organismen til at fungere dårligt: både fordøjelsen, kirtlerne, kredsløbet og nervesystemerne påvirkes. Ved at trække vejret rigtigt, vil du forhøje din livskvalitet, forbedre din fysiske og mentale tilstand, øge din koncentrationsevne, og det vil samtidig hjælpe dig med, at blive bedre til at slappe af og mindske dit stressniveau.

Afspænding

Virkelig afspænding og afslapning kan tage ”toppen” af en del svære situationer og problemer i livet. Men afspænding er ikke så ligetil, det må oftest læres. Derfor spiller afspænding en væsentlig rolle i yogaundervisningen. Meditation forudsætter altid afspænding.

Meditation

Meditation er et praktisk redskab, som kan hjælpe den enkelte til, at leve sit daglige liv med større opmærksomhed, kreativitet og større overskud. Via meditation finder du kontakten til din indre kerne og nøgleordene for meditation er nærvær, opmærksomhed og tilstedeværelse i nuet.

PILATES
 

Vi har allesammen en grad af ubalance mellem kroppens mange muskler. Nogle har det i så udtalt grad, at kroppen udvikler skader, kommer til at se mindre pæn ud og fungerer dårligere i hverdagen.

Er det muligt at du kan bruge din krop hensigtsmæssigt uden at tænke over det? I pilates træningen styrkes og strækkes musklerne på samme tid og de trænes til at støtte rygsøjle, ledbånd, led og organer, så der genskabes balance i kroppen.

bottom of page