top of page

ENDAGS RETREAT I ÅDALEN

TID OG RO TIL FORDYBELSE

Lørdag d. 29. april kl. 10:00 -18:00
 

på kursuscenter Ådalen i Ejby Ådal
Med Heidi Myhre som underviser.
Fysioterapeut, Yogalærer, Pilates instruktør og Kropsterapeut


Max. 16 pladser
 

Pris: 950 kr. beløbet dækker undervisning/te og snacks

EARLY BIRD: spar 100 kr. ved køb inden d. 24. marts. Pris: 850 kr.
 

Ådalen.PNG

Det er med stor glæde, jeg tilbyder denne endags retreat. Dagen vil understøtte dig i at lande med det, der er vigtigt for dig i dit liv lige nu.
Du bliver undervist i de smukkeste omgivelser i lokalet ”Solen". Ådalen ligger tæt på vandet og er omgivet af rig natur, så de bedste rammer for at få fuldt udbytte af denne lørdag, er til stede.

b428fd39-5f82-40d7-b598-c1ad5235ff18.jpg

Undervisningen:

Gennem Yoga og Pilates træning fremmes en fysisk og mental balance. Det sker ved, at åndedrættet frigøres, ligesom overspændte muskler og bindevæv afspændes og blødgøres. Samtidig vækkes muskler, der mangler styrke, til live og kommer igen i spil.

En af de former vi kommer til at arbejde med, er Yin Yoga. Yin Yoga er en yogaform for de fleste, både for dig med fysiske udfordringer og for dig med en travl og aktiv hverdag. Det er en rolig og meditativ yogaform, baseret på bl.a. den kinesiske meridianlære. Via lange dybe stræk stimuleres kroppens bindevæv, muskler, led, organer og energistrømme, og via mindfulness trænes nærværet, accepten og rummeligheden.
Du vil opleve øget ro, koncentration, smidighed og velvære samt en forløsning af spændinger og blokeringer i krop og sind.
​Resultatet af Yin Yoga er afspænding af det dybereliggende bindevæv, primært omkring hofte, knæ og ryg. Derudover påvirkes det parasympatiske nervesystem som stimulerer fordøjelsen og bringer ro i sindet. Der er også fokus på Pilates, og når du har lært Pilates, er det ikke noget du går til: det bliver slet og ret en integreret del af din hverdag.

For dig, der gerne vil vide endnu mere, ikke mindst om åndedrættet og bindevævet: Kroppens muskler og væv er beklædt med bindevæv, dette blødgøres gennem rolige bevægelser. Gennem bindevævet/meridianer løber energibaner, som er forbundet til organer, muskler, følelser, tanker, handlemønstre og dermed dit liv.
Langs med din rygsøjle ligger det autonome nervesystem, som kort fortalt styrer det indre miljø i kroppen. At træde ind i kroppens anatomi er som at tage en rejse ud i rummet. Det er for vildt, overvældende og fantastisk. Noget af den viden jeg har, og den begejstring jeg på den baggrund føler, ligger til grund for mit arbejde både som underviser og behandler.

På denne dag har jeg ekstra fokus på åndedrættets bevægelse gennem kroppen. Du genlærer at trække vejret blandt andet gennem Yin Yoga, 
Pilates og afspænding.
Luk for eksempel øjnene et øjeblik og læg en hånd på din mave. Bevæger din mave sig i takt med dit åndedræt? Hvordan føles det i din mave lige nu? Spændt, blødt eller måske neutralt?
En blød og bevægelig mave sender signaler til hjernen om, at der er ro og sikkerhed. En spændt eller fastlåst mave sender besked om, at der er fare på færde, og dermed udskilles bl.a. stresshormonerne kortisol og adrenalin.

Jeg går lidt videre: Mavesækken siges at fortælle om dit følelsesliv. Om hvordan du har det med dine følelser, om du rummer dine følelser, eller om der er modstand på. Mavemeridianen, som løber fra ansigt til fødder, skaber jordforbindelse. Din mave er porten til dine følelser, og er der en fin balance, giver du nemt udtryk for dine følelser. Du er i så fald sikkert også god til at ”fordøje” dine følelser. Hvis der omvendt er ubalance, vil du måske opleve sommerfugle i maven, føle nervøsitet samt mærke en manglende evne til at udtrykke dig.

Naturligvis er vejrtrækningen meget mere kompleks end som så. Læs ovenstående som en appetitvækker til dagens retreat og til her og nu at få ro på dit åndedræt. Mit ønske er, at du føler dig inspireret til, lige nu, at trække vejret helt ned i bunden af lungerne og opleve, at du får ro på din krop. Men også, at du ser værdien af at bruge en dag med en gruppe skønne mennesker, fortsætte med eller opstarte gode vaner ved at lægge motion og bevægelse ind i din hverdag.

0a4509b9-558c-404c-90e8-fe107190fb5c.jpg

PRAKTISK INFORMATION:


Adresse: Kursuscenter Ådalen
Kyndeløse Strandvej 22
4070 Kirke Hyllinge
Dato: Lørdag den 29. april 10:00 - 18:00
Antal pladser: 16
Pris: 950,00
Inkluderer: 6 timers undervisning /te og snack

Tilmelding: via mail til myhre_h@hotmail.com
Beløbet indbetales til: Danske Bank: 4280 0010289130.
Eller via Mobilepay til nummer: 923257
Notér ved overførsel: "Retreat Ejby" 
Når tilmelding og betaling er registreret modtaget er pladsen din.

Medbring:
En dejlig frokost. Vi spiser sammen.
Til undervisningen:
Yogamåtte, blok, bold til at massere ryg og fødder samt tæppe til afspænding.
(hvis du ikke har blok og/eller bold, sig til, jeg har ekstra som du kan låne).
Tøj:
Løstsiddende bekvemt tøj samt ekstra trøje og varme sokker. Det er vigtigt at holde kroppen varm under den stille meditative yoga samt under afspænding. 

Program:

9:30 Ankomst, find dig til rette i rummet
9:45 Velkomst og introduktion til dagens program
10:00 - 12:00 Yin Yoga
12:00 - 13:00 Frokost i stilhed
13:00 - 14:00 Rygsøjle/åndedræt/afspænding
14:00 - ca. 15:30 Vandretur samlet i stilhed.
Te/snack og hygge
16:00 - 18:00 Pilates

 

NB: Antal timer med undervisning ligger fast, der tages forbehold for ændringer af indholdet.Jeg glæder mig til at se netop dig.

Namasté 

Heidi

 

bottom of page